15 Ekim 2008 Çarşamba

Samsun, Atakum

Samsun, Atakum

Atakum, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir ilçedir.Atakum 43 yeni ilçe öngören yasa tasarısı kapsamında ilçe olmuştur.Samsun-Sinop üzerinde şehir merkezine 5 km mesafeden başlar. Atakent belde sınırına kadar geçen mesafeyi kapsar. Balaç, Samsun köyünün geçmişte tarla olarak kullandığı araziler beldenin genel yerleşim alanını oluşturmuştur. Eski adı Matasyondur. Denizi sığdır ve geniş bir kumsala sahiptir.

Samsunun diğer yerleşim bölgelerine nispeten daha düz bir alana yayılmış ve yeni yapılanan bir ilçe olduğundan şehircilik olarak daha planlı bir yapılaşma mevcuttur. Nüfusu hızlı bir artış göstermektedir.Atakum Samsun'un en çok nüfusu artan belediyesi olmuştur.Atakum'un nüfusu 2007 yılına göre 63.712'dir.

1994 yılında kurulan Atakum Belediyesi adında bir belde belediyenin mücavir alanları içerisinde bulunur. İlk 2 dönem belediye başkanlığını Metin Burma yapmıştır. 2004 yılında gerçekleşen yerel seçimlerden sonra belediye başkanlığını Adem Bektaş yapmaktadır.

Belde sınırları içerisinde 2008 yılı itibariyle 4 banka şubesi ve muhtelif kamu kurumları bulunmaktadır.

Geçmişte Samsunun yazlık ve sayfiye yeri olan belde artık yaz ve kış yaşanan merkez ilçeye bağlı belde olmuştur.Yeni yasa ile Atakum ilçe statüsüne geçecek, çevre belediyeler ve beldeler ile yerel yönetim yapılanmasına gidilecektir.Atakent,Kurupelit,İncesu,Altınkum,Çatalçam ve Taflan Atakum belediyesine bağlanacaktır. Ve şuan bu yapılanma tamamlanmış olup Atakum büyük bir ilçe olmuştur...

Hiç yorum yok: